نشست کتابخوان اردیبهشت کتابخانه وحدت

نشست کتابخوان اردیبهشت کتابخانه وحدت

نشست های ماهانه کتابخوانی کتابخانه های عمومی پاوه در راستای ترویج فرهنگ کتابخوانی شروع به کار کردند کتابخانه عمومی وحدت شهرستان پاوه نشست کتاب خوان کتابخانه ای را با حضور اعضای کتابخانه و علاقه مندان به کتاب و کتابخوانی برگزار کرد.

کتابخانه عمومی وحدت نشست کتاب خوان کتابخانه ای را با معرفی 6 کتاب برگزار کرد که در ادامه به مرور اجمالی آن ها می پردازیم.

کتابخانه عمومی وحدت نشست کتاب خوان کتابخانه ای را با معرفی 6 کتاب برگزار کرد که در ادامه به مرور اجمالی آن ها می پردازیم.

*شماره نشست: 1               *شهرستان:               پاوه          * کتابخانه:   وحدت   *ماه برگزاری: اردیبهشت

*کتاب:     دنیای سوفی   * نویسنده:     یوستین گردر           * معرفی‌کننده: روژین احمدی

* ناشر: دفتر پژوهشهای فرهنگی       * سال نشر:         1379           *موضوع: فلسفه – تاریخ - داستان

متن معرفی :

دنیای سوفی (به نروژی: Sofies verden) یک رمان فلسفی اثر یوستین گردر نویسنده نروژی است که چاپ اول آن در سال ۱۹۹۱ میلادی در نروژ منتشر شد. این اثر داستانی است که تاریخ فلسفه را به زبان ساده برای نوجوانان تشریح می‌کند. این کتاب تاکنون به ۵۴ زبان برگردانده شده و علاوه بر نوجوانان، توجه بزرگ‌سالان را هم بخود جلب کرده است.. کتاب با روایت سوم شخص به ماجراهای «سوفی آموندسن»، دختر چهارده سالهٔ نروژی می‌پردازد که با مادرش زندگی می‌کند. در ابتدای داستان، سوفی نامه‌هایی از یک فرستندهٔ ناشناس دریافت می‌کند که در آن‌ها سؤال‌هایی مانند «تو کیستی؟» و «جهان چگونه به وجود آمد؟» نوشته شده‌اند. مدتی بعد او بسته‌های بزرگتری دریافت می‌کند که آغازگر یک دورهٔ آموزش فلسفه برای او هستند. سوفی به زودی پی می‌برد که تمام بسته‌ها توسط «آلبرتو ناکس» برای وی ارسال می‌شوند. آلبرتو سوفی را قدم به قدم با تمدن یونان باستان، ظهور مسیحیت و تاثیر آن روی فلسفهٔ یونانی، قرون وسطی و نیز دوران رنسانس، باروک و رمانتیسیسم آشنا می‌کند. در کنار این، ماجراهایی که بین سوفی و مادرش و دوستش به اسم یووانا رخ می‌دهد، به داستان لحنی شبیه داستان‌های نوجوانانه می‌دهد که خواننده را به دنبال کردن ماجرا ترغیب می‌کند.

*شماره نشست: 1               *شهرستان:               پاوه           * کتابخانه: وحدت   *ماه برگزاری: اردیبهشت

*کتاب: کردها و اسلام ؛ستیز یا سازش* نویسنده:     دانا مهر نوس        * معرفی‌کننده: دانا مهر نوس

* ناشر: آراس       * سال نشر:         1390           *موضوع: تاریخ

متن معرفی:

این کتاب که در مورد بررسی چگونگی مواجهه کردها با مسلمانان از ورود مسلمین به مناطق کردنشین تا پایان دوره امویه را تشریح میکند.مقطعی از تاریخ کردها که مورد بررسی قرار خواهد گرفت قطعاً حساس ترین دوره تاریخ آنان است، و این حساسیت نیز به خاطر پذیرش دین اسلام به مرور زمان توسط کردها و ترک ادیان پیشین می باشد. چرا که هم اکنون کسانی به علت ناآگاهی به ضدیت با اسلام برخاسته و تمامی مشکلات کردها را همان حمله اعراب مسلمان به ایران می دانند چرا که در فکر و خیال خویش وضعیت کردها را پیش از ورود اسلام مدینه ای فاضله می دانند، غافل از آنکه کردها پیش از آمدن سپاهیان اسلام از دست سپاهیان رومی و ساسانی چه سختی ها و مصیبت ها چشیدند.به همین خاطر نگارنده رساله ی حاضر را از خسرو پرویز شروع کرده است تا توانسته باشد خلاصه ای از وضعیت مناطق کردنشین قبل از ورود اسلام را باز نماید تا کسان با آشنایی بدان پرده های تاریک تعصب را از دیدگان خود برداشته و با چشم بصیرت به مسئله بنگرند سخه آندروید کتاب(( کردها و اسلام، ستیز یا سازش؟؟)  در مارکت کافه بازار موجود است.

*شماره نشست: 1               *شهرستان:               پاوه           * کتابخانه:       وحدت     *ماه برگزاری: اردیبهشت

*کتاب: دور دنیا در هشتاد روز نویسنده:     ژول ورن         * معرفی‌کننده: سیروان امینی

* ناشر: افق       * سال نشر:         1388           *موضوع: ادبیات – علمی تخیلی

متن معرفی:

کتاب داستان دور دنیا در 80 روز یکی از معروفترین رمان های نویسنده مشهور فرانسوی ، ژول ورن ( Jules Verne ) ، است داستان از انگلستان آغاز می شود و با آقای فاگ ( Fogg ) که یک مرد منظم و دقیق هست آشنا می شویم . آقای فاگ که هر روز عصر طبق عادت به کلوب میرود ، در یکی از این روزها با یک همبازی آشنا می شود و در مورد اینکه آیا این امکان وجود دارد که در طی 80 روز دور دنیا رو گشت و به مبدا برگشت با هم بحث میکنند . به عقیده ی او ، این کار شدنی است و این سرآغازی است برای ماجراجویی هایی که ما در کتاب دنبال خواهیم کرد

موضوع کلی ماجرا پیرامون مسافرت آقای فاگ جریان داره ولی اتفاقات دیگری هم در شمای کلی داستان رخ میده به عنوان مثال ، کارآگاهی که مدعی دزد بودن آقای فاگ هست و به نظرش آقای فاگ از بانک مرکزی انگلستان سرقت کرده برای همین در طول داستان اون رو تعقیب میکنه و سعی می کنه با استفاده از عواملش این فرد رو دستگیر کنه . در داستان ، آقای فاگ و همراهانش از شهرهای متفاوتی در دنیا عبور می کنند ، از بمبئی و کلکته در هند گرفته تا هنگ کنگ ، سن فرانسیسکو و نیویورک تا اینکه در نهایت به شهر لیورپول در انگلستان می رسند و به محض رسیدن به لیورپول ، توسط کارآگاه دستگیر میشن .

*شماره نشست: 1               *شهرستان:              پاوه           * کتابخانه:       وحدت     *ماه برگزاری: اردیبهشت

*کتاب:بیست هزار فرسنگ زیر دریا نویسنده:     ژول ورن  * معرفی‌کننده: سیروان امینی

* ناشر: سپیده       * سال نشر:         1371           *موضوع: ادبیات – علمی تخیلی

متن معرفی:

یست هزار فرسنگ زیر دریا» ازجمله شاهکارهای ژول ورن، نویسنده‌ فرانسوی است که به حق پدر ادبیات علمی-تخیلی نامیده شده است. بسیاری از پیشرفت‌های علمی‌ که او در آثارش پیش بینی کرده امروز به تحقق پیوسته‌اند. این اثر نخستین بار در سال 1870 منتشر شده است. در این کتاب خبرها از وجود هیولایی حکایت دارند که با سرعتی شگفت‌انگیز در دریاهای آزاد پرسه می‌زند. از پروفسور آروناکس درخواست می‌شود در این باره تحقیق کند اما چندی بعد او زیر آب‌ها زندانی می‌شود! این کتاب درباره چند نفره که وقتی توی دریا سرگردان میشن توسط زیردریایی ناتیلوس و کاپیتان آن ناخدا نمو نجات پیدا میکنن. در واقع زمان اتفاق افتادن این داستان قبل از داستان جزیره اسرار آمیزه. افراد نجات یافته در این زیر دریایی به مسافرتی طولانی میرن و با عجایب زیادی در دریا روبرو میشن. تخیل بسیار قوی نویسنده البته با دانش آن زمان بسیار جالب و رؤیایی هست.ژ

*شماره نشست: 1               *شهرستان:               پاوه           * کتابخانه:       وحدت     *ماه برگزاری: اردیبهشت

*کتاب:برای هر مشکلی راه حل معنوی وجود دارد            نویسنده:     وین دایر  * معرفی‌کننده: فروزان کریمی

* ناشر: کتاب پارسه       * سال نشر:         1389           *موضوع: دینی – روانشناسی

دکتر دایر در این کتاب سعی دارد تا دیدگاه خود را به خواننده منتقل کند که ما به جسم مادی و فانی خود محدود نیستیم، بلکه روحی نامحدود داریم و موجودی معنوی و ازلی هستیم که همیشه با پروردگار خود در ارتباطیم. او به خواننده‌ی خود می‌آموزد که به جای قربانی بودن باید شاهد حوادثی باشیم که در پیرامون ما اتفاق می‌افتدپیام اصلی کتاب عبارت است از اینکه هرگاه ارتعاشات متعالی معنویت را در کنار ارتعاشات ضعیف مشکلات قرار دهیم، همه‌ی مشکلات به یکباره ناپدید خواهند شد.

او تمامی تلاش خود را به کار گرفته تا پیشنهادات ویژه‌ای را به خواننده منتقل کند که چگونه می‌توان انرژی‌های متعالی را در عمل و به شیوه‌ای سودمند به کار گرفت تا در نتیجه موفق به حل مشکلات خود شویم. دکتر دایر می‌گوید همه چیز در جهان به صورت انرژی است و پیشنهاد می‌کند که ما مفهوم انرژی را به صورت حالتی از جنبش و حرکت در نظر بگیریم. بر اساس این مفهوم، انرژی عبارت است از میزان شتاب میدان انرژی انسان و می‌گوید که ما در درون خود دارای توانایی‌های کاملی به منظور افزایش ارتعاشات خود هستیم و می‌توانیم به شتاب میدان انرژی در زندگی روزمره‌ی خود بیافزاییم، چون با افزایش شتاب ارتعاش به سمتی هدایت می‌شویم که معنویت نام دارد. در این حالت از کلیه‌ی انسان‌هایی که درگیر مشکلات دنیای مادی خود هستند فاصله خواهیم گرفت. او در این کتاب نتیجه می‌گیرد که یافتن راه‌حل معنوی برای هر یک از مشکلات، مستلزم تغییر میدان انرژی است که راهکار نیل به آن را در کتاب ارایه کرده است.

*شماره نشست: 1               *شهرستان:               پاوه           * کتابخانه:       وحدت     *ماه برگزاری: اردیبهشت

*کتاب:غزلهای سعدی          نویسنده:     سعدی * معرفی‌کننده: لایق یوسفی

* ناشر: سخن       * سال نشر:         1385           *موضوع: ادبیات

سخن شناسان و سخن سنجان زبان فارسی، غزلهای سعدی شیرازی را همواره از شاهکارهای بی همانند شعر فارسی به شمار آورده اند. دیوان غزلیات سعدی تاکنون چندین بار تصحیح و منتشر شده است. یکی از این تصحیحات که در سال 1385 (شانزده سال پس از درگذشت شادروان دکتر یوسفی) منتشر شد، کتابی است با نام غزل های سعدی، تصحیح و توضیح دکتر غلامحسین یوسفی. این تصحیح که با همکاری دکتر پرویز اتابکی صورت پذیرفته است، با متن غزلهای سعدی، به تصحیح محمدعلی فروغی تفاوتهای آشکار دارد، غلامحسین یوسفی پیش از تصحیح غزلهای سعدی، تصحیح بوستان و گلستان را به ترتیب در سالهای 1359 و 1363 منتشر کرده بود، اما از دیدگاه کیفی، اثر اخیر او هرگز همسنگ با دو اثر گذشته اش نیست

سعدی بسیاری از اندیشه‏ها، باورها، عقاید و احساسات خود را در قالب غزل بیان کرده است و عواطف درونی خود را، صاف و صمیمی با خوانندگان در میان می‏گذارد. غزل‏های سعدی، حاکی از سوز و گُداز او در عشق است. عشق سعدی، هم به تمامی مخلوقات و هم به آفریدگان او اظهار می‏شود؛ چنانکه خود او می‏گوید:

به جهان خرّم از آنم که جهان خرّم از اوست         عاشقم بر همه عالم که همه عالم از اوست 

 درباره محتوای غزلیات سعدی می‏گویند: غزل‏های سعدی، وصف عشق و مستی و محبت است. از غزل‏های او برمی‏آید که او مرد عشق است… و تار و پُودِ وجودش با عشق بافته شده است. سخن بیرون از عشق را قیل و قال می‏خواند و عشق ورزی را هنر خود     .کسان عیب کنندم که عاشقی همه عمر          کدام عیب که سعدی خود این هنر دارد 

عشق او در حقیقت اخلاق و تقواست، درد و سوز و گذشت و تسلیم است. چنان از خودپرستی به دور است که در آن، از عاشق و خواستِ او نشانی نیست. از اینجاست که هیچ چیز معنوی‏تر، اخلاقی‏تر و روحانی‏تر از عشق وی نمی‏توان جُست.

گفتنی است سلسله نشست‌های «کتاب‌خوان» به منظور اشتراک‌گذاری کتاب‌های خوانده شده و با هدف ترویج و تبلیغ مطالعه در قالب معرفی کتاب برگزار می‌شود و در آن کتابداران، نویسندگان، فعالان فرهنگی، اهالی رسانه، اعضای کتابخانه‌های عمومی و همه علاقه‌مندان به کتابخوانی، به معرفی کتاب‌های مورد نظر خود می‌پردازند و در جلساتی که در فضایی صمیمی و با محوریت کتاب برگزار می‌شود، افراد شرکت‌کننده تجربیات مطالعاتی خود را برای استفاده سایر علاقه‌مندان کتاب و کتابخوانی به اشتراک می‌گذارند.

نویسنده مطلب: کتابخانه وحدت

کتابخانه وحدت

پاسخ دهید

1 نظر

پاوه  ۱۳۹۵/۰۳/۰۹ - ۱۴:۵۳:۰۲

با سلام کارتون بسیار عالیه امیدوارم تداوم داشته باشه موفق باشید